Cześć, mam zx6r z 2006 roku i ostatnio borykam się z problemami z ładowaniem. Wymieniłem stator i prostownik, ale kupiłem je używane na eBayu, mam nadzieję, że to nie problem. Zakładam jednak, że działają w tej chwili, ponieważ już podłączyłem prostownik na stałe do wiązki, ponieważ poprzedni właściciel tak zrobił. Nawet po wymianie prostownika i statora mój akumulator się rozładowuje, więc musi być inny problem. Chciałem podłączyć prostownik bezpośrednio do akumulatora, aby wykluczyć możliwość, że problemem jest wiązka. Przeglądam teraz instrukcję i wygląda na to, że podłączyłbym przewód Bk/W bezpośrednio do ujemnego, a przewód Bk/Bl do akumulatora z bezpiecznikiem w linii. Czy to właściwy sposób na podłączenie prostownika na stałe do akumulatora? Słyszałem, że pozostałe dwa przewody po prostu by wisiały, ale chciałem potwierdzenia, zanim to zrobię. Zapomniałem również wspomnieć, że mój akumulator był rozładowany do zera pół tuzina razy, czy możliwe, że mój akumulator jest teraz po prostu zły i nie może przyjąć ładunku? Mój lokalny sklep z częściami samochodowymi nie może przetestować akumulatora motocyklowego. ty
to jest połączenie między statorem a prostownikiem, co nie powinno stanowić problemu.
to jest okablowanie prostownika do wiązki. Jeśli potrzebujesz więcej informacji, daj mi znać.