ZX6R Forum

ZX6R Forum (https://www.zx6r.com/forums.php)
-   Mechanical and Technical (https://www.zx6r.com/mechanical-technical/)
-   -   Couple of problems:( (https://www.zx6r.com/mechanical-technical/17438-couple-problems.html)

waynster 07-26-2011 12:09 PM

Couple of problems:(
 
Hi all, got a couple of problems with my new bike...1st when i put bike into 1st gear from stand still it jumps forward and clicks a few times...2nd my rear shock is leaking a sticky grease...any idea what the problems are?? cheers.

givuhcky22 07-26-2011 12:13 PM

most bikes have a light jerk or jump when you put it into 1st. as for the clicking afterwards, i'd have to hear it to know what youre talking about.

and if you've got a leak and can do work yourself, investigate. pull thing apart and check.

or take it to a shop

waynster 07-26-2011 12:18 PM

The clicking is the bike trying to find the gear!! instead of having 1 clunk when you pop it into gear it clunks a few times...

givuhcky22 07-26-2011 12:32 PM

old chain/sprockets?

PowerGroove 07-26-2011 01:40 PM

Mine has clunked a little into gear since day one. Try changing your oil... it might help.

As for the "sticky" fuid on your rear shock... clean in off... then clean EVERYTHING around it... clean and lubed the chain... go for a ride... and see if you're getting excess chain lube in that area.

Chain lube is sticky... just going from what I know.. haha.

waynster 07-26-2011 02:24 PM

Thanks for the replies...i will try the things you have suggested...will let you know how it goes :)

PowerGroove 07-26-2011 03:02 PM

Might want to check your clutch and see if it's out of adjustment while you're tinkering. That'll make it buck a little when going into gear if the clutch isn't fully disengaging.

pegleg 07-27-2011 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by PowerGroove (Post 210279)
Might want to check your clutch and see if it's out of adjustment while you're tinkering. That'll make it buck a little when going into gear if the clutch isn't fully disengaging.

^+1
Make sure your clutch is adjusted correctly.

As PowerGroove said, clean everything spotless first then take it for a ride and see where it leaks.

ZX6RRECTION 07-27-2011 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by waynster (Post 210132)
Hi all, got a couple of problems with my new bike...1st when i put bike into 1st gear from stand still it jumps forward and clicks a few times...2nd my rear shock is leaking a sticky grease...any idea what the problems are?? cheers.

If you're revving too high or releasing clutch too slow...you'll engage the slipper ...I tink

steverparker 07-27-2011 08:33 PM

totally sounds like a clutch adjustment issue

rear shock may need to be rebuilt

mtp 07-28-2011 09:05 AM

slight clutch adjustment maybe and sounds like road dirt and chain lube
?

waynster 07-28-2011 02:22 PM

Hi guys...quick update, took my bike back to dealer...had my money back and got my g1 back...i have to say my g1 is so much easier to ride...everything is so much smoother!! oh yeah the gearbox was fooked!! thanks again for advise :)


All times are GMT -7. The time now is 01:17 AM.

 Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2006-2012 ZX6R. All rights reserved.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome