2015 ZX6R Engine turns off when I come to a stop - ZX6R Forum
 6Likes
  • 1 Post By Nbands
  • 2 Post By RJ2112
  • 2 Post By Scorpi0
  • 1 Post By uchi_moto
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 10-16-2019, 02:48 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
2015 ZX6R Engine turns off when I come to a stop

I’m a new rider and cannot figure out what’s wrong with my 2015 ZX6R. The Bike is dyno tuned and had an ecu flash. Within the last month after an 8 hour shift, I’ll warm my bike up and once I get to the first stop sign, I’ll pull in the clutch and my engine just shuts off. I hold the ignition and it’ll come on in 2-3 seconds. I’ve replaced the spark plugs and changed the stock battery and problem is still happening. Any ideas? I’d like to keep riding but this problem is making it harder for me to be confident on my bike.
Gawernator likes this.
Nbands is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 10-16-2019, 05:55 PM
Post Master General
 
RJ2112's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bowling Green, VA
Posts: 12,076

I Ride: '09 ZX6R
Garage
What is your warm idle speed set to?

"Basic stuff fellas. Use your head for something other than to break your next fall."

Words to live by
RJ2112 is online now  
post #3 of 9 Old 10-16-2019, 08:07 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
1300 I believe
Nbands is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 10-16-2019, 09:01 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
I believe 1300
Nbands is offline  
post #5 of 9 Old 10-17-2019, 12:03 AM
Post Master General
 
RJ2112's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bowling Green, VA
Posts: 12,076

I Ride: '09 ZX6R
Garage
Try increasing it a couple hundred RPM and see if that improves it.
Strider and Gawernator like this.

"Basic stuff fellas. Use your head for something other than to break your next fall."

Words to live by
RJ2112 is online now  
post #6 of 9 Old 10-17-2019, 12:06 AM
Post Master General
 
Scorpi0's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: LA, Cali
Posts: 12,277

I Ride: 06 636
Yeah 1300 is kinda low. Bump it up to about 1600.
Strider and aboogie808 like this.
Scorpi0 is offline  
post #7 of 9 Old 10-17-2019, 05:25 PM Thread Starter
Squid
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
Could my stator be burnt?
Nbands is offline  
post #8 of 9 Old 10-17-2019, 06:27 PM
MotoGP Champion
 
Gawernator's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Brentwood, CA
Posts: 2,904

I Ride: 2015 ZX-6R; 1999 KX125; 2003 YZ450F SM
Garage
Quote:
Originally Posted by Nbands View Post
Could my stator be burnt?
The charging system wouldn’t be working if it is. You can always test it with a multimeter and inspect it. I’m not sure that would be the issue.

AFM #725 Thanks to my 2019 Sponsors:
JPH Suspension | AXO Racing | Armour Bodies | | EVLUTION Nutrition | Galfer | Motion Pro | MOTUL | Matrix Racing Concepts | ODI Grips | OGIO | Shorai Inc. | Vortex | Woodcraft | Wicked Audio
http://www.gawerracing.com
Gawernator is offline  
post #9 of 9 Old 10-18-2019, 12:48 PM
Squid
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 38
Yea, raise the idle a bit and you're good.
Strider likes this.

2017 zx6r krt 4sale - warranty - 600 miles
https://www.zx6r.com/classifieds/114...ml#post1837382
uchi_moto is offline  
Reply

  ZX6R Forum > ZX6R Forum > Mechanical and Technical

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome